Самолетите са бърз и лесен начин не само за придвижване между

...
Самолетите са бърз и лесен начин не само за придвижване между
Коментари Харесай

Колко голям ще е най-големият самолет, създаван някога

Самолетите са бърз и елементарен метод не само за напредване сред разнообразни точки на света, само че и за превозването на разнообразни товари. Е, в последните години от ден на ден се приказва за въглеродния отпечатък, който въздушният транспорт оставя върху атмосферата, само че и за това се намират все нови други възможности. 
 Свръхзвуковият аероплан X-59 - наследникът на Конкорд, който NASA показа
По-бърз и по-тих - NASA показа свръхзвуковия правоприемник на Конкорд

Ще го забележим ли скоро в небето

И до момента в който нововъведенията в сектора се свеждат най-вече до екстрите на борда и по-екологичните горива, то един величествен проект успя да притегли вниманието ни със поръчката за най-големия самолет, създаван в миналото. WindRunner е план на основаната в Колорадо стартъп компания Radia, от която тази седмица разкриха повече подробности за него.

Най-големият аероплан в историята на авиацията има перки с дължина 91 метра и обсег на крилата от 79 метра, което е колкото четири писти за боулинг, ситуирани една до друга. Дължината му е 108.5 метра, висок е 24 метра и има 12 пъти по-голям размер в съпоставяне с Boeing 747.
 Снимка 658375

Той се равнява на малко на 7700 кубически метра, което е задоволително, с цел да побере три басейна с олимпийски размери. Товароносимостта му е над 72 тона. С едно зареждане може да прелети до 2000 километра.
 Снимка 658374

С тази си характеристики WindRunner ще превъзхожда Антонов Ан-225 - най-тежкият, създаван в миналото, който беше погубен при започване на съветската инвазия в Украйна.

Той ще се употребява за превозването на най-големите потребни товари по въздух и ще бъде профилиран в транспорта на най-големите перки за турбините на вятърните електроцентрали, които са с дължина 105 метра.
 Снимка 658369

А друго негово огромно преимущество е, че ще употребява стабилно авиационно гориво. Въпреки големите си размери, WindRunner ще се нуждае единствено от елементарна писта с пръст или трошляк, с цел да кацне. Той ще може да каца и на писти с дължина до 1800 метра -  нещо, което никой различен огромен търговски аероплан не може да реализира. Това е значимо изсискване, с цел да може да доставя товара си непосредствено до местата, на които са ситуирани ветрогенераторите, написа CNN.
 Марио Бакалов 7 години по-късно - водачът, приземил най-големия аероплан в света в България
7 години по-късно - водачът, приземил най-големия аероплан в света в България

Марио Бакалов е водач с 20 годишен стаж, мотивационен преподавател и човек, зареден с положителна сила

По непотвърдена от компанията производител информация, първите полети на най-големия аероплан би трябвало да се извършат през 2027 година Той ще служи на компанията Radia Gigawind, която се занимава с инсталирането на вятърни генератори, с цел да могат да улеснят процеса по превозването и инсталирането им.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР